És per això que us mostro un tutorial per fer una Coca de Sant Joan la mar de bona, fàcil, i ràpida.
Ingredients pel brioix
80g de farina de força(per a la massa mare)
250g de farina de força(per a la segona massa)
35g de llevat de forner
65g de mantega(que sigui de qualitat)
65g de sucre blanc
1 ou(no inclou el de pintar la coca)
una mica d'aigua
una mica de sal
Ingredients per la crema pastissera
250ml de llet
2 ous
65g de sucre blanc
pell de llimona(al gust)
1 branca de canyella
20g de farina de blat de moro(maicena)
Mentrestant, separarem els rovells dels ous i dissoldrem la farina de blat de moro amb la llet que estava reservada, procurant que no quedi cap grumoll. Barrejarem amb els rovells i remenarem bé.
Una vegada la llet templada, l'afegirem sobre els rovells. Aquesta mescla anirà al tassó al foc sense deixar de
remenar. Una vegada arrenqui el bull, la crema ja estarà llesta. La deixem reposar.
Afegirem la resta de la farina sobre la massa mare. Fem un volcà al centre de la farina i hi posarem l’ou. Amassarem fins a integrar.
Incorporarem la mantega, el sucre i la sal i amassarem a mà fins que es
desprengui de les parets del bol. Seguir treballant sobre el marbre fins
a tenir una massa homogènia i llisa.
Mentrestant, posarem una plata amb aigua a la part baixa del forn, i
escalfarem el forn a 50º amb el ventilador.
Passats els 10 minuts, estirarem la massa a un parell de centímetres de
gruix i donarem forma a la coca. Pintarem amb rovell d’ou batut, li posarem sucre, pinyons, i la decorarem amb
la crema pastissera.
Deixarem fermentar 20 minuts al forn que estava escalfat a 50º amb l’aigua, i deixarem doblar la massa.
Treurem la safata amb aigua i courme la coca a 180º amb ventilador, durant 10 o 12 minuts, fins que quedi daurada.