Coca de Sant Joan! Tutorial

Avui celebrem una de les nits més màgiques de l'any, la Nit de Sant Joan.


I no hi ha llar que avui no mengi una bona Coca de Sant Joan.

És per això que us mostro un tutorial per fer una Coca de Sant Joan la mar de bona, fàcil, i ràpida.

Ingredients pel brioix
80g de farina de força(per a la massa mare)
250g de farina de força(per a la segona massa)
35g de llevat de forner
65g de mantega(que sigui de qualitat)
65g de sucre blanc
1 ou(no inclou el de pintar la coca)
una mica d'aigua
una mica de sal

Començarem per la massa mare del brioix. Barrejarem el llevat de forner amb la farina per fer la massa mare. Afegirem una mica d'aigua per tal que quedi una massa compacte. Taparem i deixarem reposar fins a doblar el seu volum.




Ingredients per la crema pastissera
250ml de llet
2 ous
65g de sucre blanc
pell de llimona(al gust)
1 branca de canyella
20g de farina de blat de moro(maicena)

Reservarem una petita part de la llet i posarem la resta en un cassó amb la pell de la llimona, el sucre i la canyella. Escalfarem a foc mig, remenant de tant en tant, fins que arrenqui el bull.



Mentrestant, separarem els rovells dels ous i dissoldrem la farina de blat de moro amb la llet que estava reservada, procurant que no quedi cap grumoll. Barrejarem amb els rovells i remenarem bé.

Una vegada la llet templada, l'afegirem sobre els rovells. Aquesta mescla anirà al tassó al foc sense deixar de remenar. Una vegada arrenqui el bull, la crema ja estarà llesta. La deixem reposar.


Afegirem la resta de la farina sobre la massa mare. Fem un volcà al centre de la farina i hi posarem l’ou. Amassarem fins a integrar. 
Incorporarem la mantega, el sucre i la sal i amassarem a mà fins que es desprengui de les parets del bol. Seguir treballant sobre el marbre fins a tenir una massa homogènia i llisa. 
Taparem i deixarem fermentar 10 minuts.



Mentrestant, posarem una plata amb aigua a la part baixa del forn, i escalfarem el forn a 50º amb el ventilador.  
Passats els 10 minuts, estirarem la massa a un parell de centímetres de gruix i donarem forma a la coca. Pintarem amb rovell d’ou batut, li posarem sucre, pinyons, i la decorarem amb la crema pastissera.  


Deixarem fermentar 20 minuts al forn que estava escalfat a 50º amb l’aigua, i deixarem doblar la massa. Treurem la safata amb aigua i courme la coca a 180º amb ventilador, durant 10 o 12 minuts, fins que quedi daurada. 



Amb la tecnologia de Blogger.

© La Petite Galette , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena